Σχετικά με τις χρεώσεις

Σχετικά με τις χρεώσεις

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την τιμή των μαθημάτων σε μια σχολή πολεμικών τεχνών και είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας, ώστε να βρείτε την σχολή που παρέχει αυτό που ψάχνετε.

Όμως μην το παρακάνετε, γιατί στο τέλος θα βρεθείτε να παρακολουθείτε μαθήματα αυτοάμυνας ναι μεν χαμηλού κόστους αλλά σίγουρα δεν θα μάθετε τίποτα από αυτά που σας υποσχέθηκαν. 

Σημεία που πρέπει να προσέχουμε

Ασφάλεια για τους μαθητές

Η σχολή να είναι στο επίπεδο του δρόμου και όχι σε υπόγειο χώρο, όπου οι μαθητές διατρέχουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να βγουν σε περίπτωση ανάγκης. (Πλημμύρα, σεισμό, πυρκαγιά) 

Θέματα υργασίας-μούχλας

Να μην μυρίζει μούχλα, που είναι ένδειξη ότι υπάρχει υγρασία και σε συνδιασμό με έναν κλειστό χώρο, είναι το χειρότερο για την υγεία των μαθητών.

Αερισμός του χώρου και καθαριότητα

Ο χώρος να μπορεί να αερίζεται καλά ώστε να μην είστε αναγκασμένοι να εισπνέετε τον ιδρώτα των υπολοίπων και οτιδήποτε άλλο αιωρείται στον χώρο.

Η καθαριότητα θα πρέπει να είναι πρωταρχικό στοιχείο σε συνάρτηση με τον καλό αερισμό του χώρου. Καθαρές τουαλέτες, ντουζιέρες και αποδυτήρια πρέπει να απολυμαίνονται και να αστράφτουν.

Υλικά διαμόρφωσης του χώρου

Το δάπεδο να μην καλύπτεπται από μοκέτες ή οτιδήποτε άλλο υλικό, που  μαζεύει ακάρεα και εκατομμύρια άλλα μικρόβια που καταλήγουν στον οργανισμό των ασκούμενων.

Να καλύπτεται απο υλικά τα οποία μπορείς να σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα αλλά και να σφουγγαρίσεις. 

Ο Δάσκαλος

Ο Δάσκαλος πρέπει να είναι αποδεδειγμένα πιστοποιημένος ότι μπορεί και ξέρει να διδάσκει την εν λόγω πολεμική τέχνη για την οποία ενδιαφέρεστε.

Παραπλανητικές διαφημίσεις για την σχολή

Πολλές σχολές για να προσελκύσουν πολλούς μαθητές αναγράφουν έξω από την σχολή τους ότι κάνουν τα πάντα από πολεμικές τέχνες (Kick Box, Karate, Taek Won Do, Aikido, BJJ, Wing Chun, Box) κλπ. Το χειρότερο είναι ότι σου υπόσχονται ότι θα μάθεις την πολεμική τέχνη που επιθυμείς και τελικά δεν μαθαίνεις τίποτα, απλούστατα γιατί δεν γνωρίζουν όλες τις πολεμικές τέχνες που αναφέρουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να απογοητεύονται γρήγορα και να χάνουν το ενδιαφέρον τους.