ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ KUNG FU

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

6 – 11 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 60 ΛΕΠΤΩΝ

01

ΠΑΙΔΙΑ

Σας ενδιαφέρει η βελτίωση της υγείας του παιδιού σας, η ανάπτυξη των ικανοτήτων του και η ευελιξία, ενώ θα εκπαιδεύεται σε ένα διασκεδαστικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον; Ή ίσως ψάχνετε για ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας κατάλληλο για το παιδί σας; Και στις δύο περιπτώσεις το παραδοσιακό Wing Chun Kung Fu είναι η δραστηριότητα που ψάχνετε. Το πρόγραμμα μας “Kung Fu για παιδιά” έχει σχεδιαστεί ειδικά για το παιδί σας, έτσι ώστε να του δώσει ένα υγιές σώμα και μυαλό. Η Ιδέα μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να “Σκέφτονται και να πράττουν το σωστό” όχι μόνο κατά την παιδική τους ηλικία αλλά και στην υπόλοιπη ζωή.

 

02

Ο ΣΚΟΠΟΣ

Ο στόχος του μαθήματος δεν είναι να δημιουργήσει ένα «μικρό πολεμιστή» αλλά να μεταφέρει στο παιδί ένα σύνολο εργαλείων που του επιτρέπουν να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και σεβασμό για τους συναθλητές του και έλεγχο των κινήσεών του.

Η φιλοσοφική αρχή των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών είναι πάνω απ’ όλα η διδασκαλία της μη βίας. Ωστόσο, το παιδί δεν πρέπει να πέσει σε υποταγή σε περίπτωση άμεσης αντιπαράθεσης.

Οι τεχνικές που μαθαίνει θα του επιτρέπουν να μάθει να προστατεύει τη φυσική του ακεραιότητα καθώς μεγαλώνει.

03

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

Πλεονεκτήματα για τα παιδιά

Τα παιδιά με το Wing Chun διδάσκονται το σεβασμό, την ευγένεια τον αυτοέλεγχο ενώ συγχρόνως γυμνάζονται σε ένα πλήρες πρόγραμμα. Οι μαθητές κατορθώνουν μέσα από την εξέλιξη να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους και ακόμα να μπορούν να ελίσσονται στον δρόμο κάτω από διάφορες καταστάσεις με τον αποτελεσματικότερο τρόπο να δίνουν μάχη χωρίς να μάχονται.

Αυτοάμυνα

Τα παιδιά μέσα από το Wing Chun μαθαίνουν να σκέφτονται και να μην πανικοβάλλονται σε μία απειλή που θα τους τύχει στο δρόμο, μπορούν και αντιδρούν με σωστές τεχνικές αυτοάμυνας.

Αυτοπεποίθηση

Καθώς το παιδί κατακτά επιτυχώς τα όσα έχει διδαχτεί προχωρά για νέους στόχους με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθηση του να ενισχύεται σημαντικά. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι το Wing Chun διδάσκει αυτοσεβασμό, αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία.